[text]
Täna on

Saaremaa teine rahvamuusikapäev ja Orissaare kuues kandlepäev toimus laupäeval, sisaldades ka sel aastal mitmekylgset kava ja pakkudes osalejatele võimalust õppida uusi pille, kuulata kogenud pillimängijaid ning tunda ajaloohõngu, kirjutas Oma Saares Annika Väälma.

Päeva viisid taaskord läbi Õie Pärtel ja Krista Lember.
“Hea meel on selle yle, et valdkond, mis on olnud aastaid peidus, hakkab taas pead tõstma,” ytles Saare maakonna rahvakultuuri spetsialist Krista Lember rahvamuusikapäeva avakõnes. Ta lisas, et oluline on edasi anda kultuuripärandit just noortele.

Tervitussõnu oli tulnud ytlema ka Orissaare vallavanem Raimu Aardam, kes avaldas heameelt, et just Orissaarest on alguse saanud kandlepäevad, mis on edasi arenenud rahvamuusikapäeva osaks.

Kahes töötoas oli võimalik õppida väikekannelt õpetaja Külli Oru käe all ning osaleda rahvapilliorkestris õpetaja Tarmo Kivisilla juhtimisel.

Päev lõppes kontserdiga, kus astusid yles muusikahuvilised, kes olid väikekannelt käes hoidnud napilt mõned tunnid, samuti meisterlikult kokku pandud orkester ning laialt tuntud pillimehed Sulev Mägi, Irja ja Mart Aardam, Meelis Mereäär, Ain Hannus, Urmas Rahnik ning Viktor Ilvest.

“Järgmised rahvamuusikapäevad peetakse aasta pärast Pärsamal, kuna taoline yritus on mõeldud maakonnas ringi käima nagu kõik valdkonna žanripäevad,” ytles Krista Lember. “Kultuuri on vaja viia kõigini, kuna me kõik teame, et suurem osa noori läheb maakonnast välja, kuid alati on hea minna, kui tead, kust sa pärit oled.”


Oma Saar