[text]
Täna on

Linnuse, Kabeli, Siberi ja Kunda kyla ärksam rahvas kogunes taastatava rahvamaja parki korrastama. Lõbusa muusika saatel anti pargile rõõmsalt kevadine nägu. Ja kui yhiselt suppi söödi, otsustati, et tähistatakse ka Harju sõja 665. aastapäeva. Nii toimuski järjekordne meeleolukas ja osavõtjaterohke syndmus mahlakuu 23. päeval – karjalaskepäeval, kirjutas Virumaa Teataja.

Alustati Hiiemäe kaldal olevast Silmaallikast, kuhu visati hõbedavärvilisi mynte, sosistades seejuures oma salasoove. Sealt suunduti Hiie talu väikesesse rajatavasse parki, kuhu istutati päeva meenutuseks kena mänd. Loeti loitsusõnad, et puuke kasvaks ja annaks jõudu ka kylarahvale. Meeleolukas tõrvikutega rongkäigus mindi rahvamaja pargi poole, mille avas sõdalaseks riietatud kylaelanik. Syydati tuli, autasustati tublisid, tantsiti ja söödi võrratuid kypsetisi.

Syndmuse väsimatu eestvedaja oli energiline kylavanem Maire Sepp, kellele tahaks osalejate nimel suure tänu ytelda. Samuti kiidusõnad kylarahvale, kes rõõmsameelselt kaasa lõi.

Hode Kaljas, Hiie talu perenaine


Virumaa Teataja