[text]
Täna on

t_IlumaeVaike.gifTeisipäeval, 20.05. kl 10.00 avatakse Tallinnas Heleni koolis Ehte tn 7 pidulikult foto- ja joonistuste näitus «Eestimaa looduslikud pyhapaigad». Näituse avab laste regilaul, millele järgneb Maavalla koja vanema Ahto Kaasiku loeng Juured ja hiied.
 
Pärimuskultuurikuu raames avatud näitusel on pandud välja hiieuurijate fotod ja heleni kooli õpilaste joonistatud hiie- ja iidsete sirvikalendrite pildid.

Hiieuurijate koostatud fotonäitus on kui teejuht läbi Eesti ajalooliste pyhapaikade ja nendega seotud uskumuste ning tavade. Piltidele on lisatud pärimuspaiku või nendega seotud tavasid tutvustavad allkirjad.

Fotonäitus on varem väljas olnud Tallinna Linnahallis, Rocca al Mare koolis ja Kuressaare Kultuurikeskuses. Fotode autorid on Auli Kytt, Ahto Kaasik ja Ahto Raudoja. Allkirjad koostas Ahto Kaasik.

Kui on soov näitust kylastades proovida ka ise joonistada oma sirvikalender või pilt hiiepuust, siis palume oma osavõtust teatada tel. 50 43 650 Marit Oinus, kunsti- ja käsitööõpetaja.

Vaata lisaks:

Heleni kool

Pilt: Ilumäe hiieniinepuu Kadrina kihelkonnas

 


Maavalla koda