[text]
Täna on

t_sotsiaaldem_1.gifTäna jätkusid Riigikogus eelmisel nädalal alanud pyhapaikade raamatu esitlused. Koos pyhapaikade uurimist ja kaitsmist tutvustava raamatuga võttis Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor Maavalla koja vanemalt Ahto Kaasikult vastu põlisrahva aega näitava sirvikalendri.

Ahto Kaasiku sõnul on pyhapaikade raamat saadikutele hädavajalik ja asendamatu teabeallikas. Hiied ja teised ajaloolised looduslikud pyhapaigad kätkevad loona- ja kultuuripärandi, usuvabaduse ja piirkondliku arenguga seotud kysimusi, millega saadikud oma igapäevatöös tegelevad.

Eelmisel nädalal esitles koda pyhapaikade raamatut roheliste, keskerakonna ja IRL fraktsioonides. Rahvaliidu fraktsioonis seisab esitlus veel ees. Esivanemate hävimisohus olevat pärandit tutvustava raamatu vastu pole seni huvi tundnud yksnes Reformierakonna fraktsioon.

Pyhapaikade raamat kingitakse kõikidele riigikogu liikmetele, samuti kultuuri- ja keskkonnakomisjonile ning raamatukogule.

Artiklikogumiku "Looduslikud pühapaigad. Väärtused ja kaitse" andsid eelmisel aastal välja Maavalla koda, Tartu Ülikool ja Õpetatud Eesti Selts. Koostajad: Heiki valk ja Ahto Kaasik. Autorid Mall Hiiemäe, Kärt Vaarmari, Mari-Ann Remmel, Marju Kõivupuu, Heiki Valk jt.

Pyhapaikade raamat võrgus


Maavalla koda