[text]
Täna on

t_DSC_0007Vaike_1.gifTeisipäeval, 20.05. avati Tallinnas Heleni koolis  pidulikult foto- ja joonistuste näitus «Eestimaa looduslikud pyhapaigad». Näituse avas laste regilaul, millele järgnes Maavalla koja vanema Ahto Kaasiku loeng Juured ja hiied.

t_DSC_0046Vaike.gifAhto Kaasik tõi oma jutus esile inimeste ja puude sarnasuse meie keeles ja meeles - juured on mõlemil. Juured hoitakse varjus ja sageli neid ei märgatagi, ometi me ilma nendeta kuivame. Igipõlistes ja pysivates hiites on varjul meie rahva juured.


 

t_DSC_0076Vaike.gifPärimuskultuuri kuu raames avatud näitusel on pandud välja hiieuurijate fotod ja Heleni kooli õpilaste ja Heleni lasteaialaste joonistatud hiie- ja iidsete sirvikalendrite pildid. Hiieuurijate koostatud fotonäitus on kui teejuht läbi Eesti ajalooliste pyhapaikade ja nendega seotud uskumuste ning tavade. Piltidele on lisatud pärimuspaiku või nendega seotud tavasid tutvustavad allkirjad. Laste joonistatud piltidelt võib leida ka oma käega punutud annipaelad.

t_DSC_0079Vaike.gifNäituse koostanud kunsti- ja käsitööõpetaja Marit Oinuse sõnul on pilte oodatud vaatama nii teiste koolide õpilased ja õpetajad kui ka lihtsalt huvilised. Eelneval kokkuleppel saab näitusel koos juhendajaga ka ise joonistada pildi hiiepuust või sirvidest.

Fotonäitus on varem väljas olnud Tallinna Linnahallis, Rocca al Mare koolis ja Kuressaare Kultuurikeskuses. Fotode autorid on Auli Kytt, Ahto Kaasik ja Ahto Raudoja. Allkirjad koostas Ahto Kaasik.

t_DSC_0070Vaike.gifHeleni kool asub Tallinnas Ehte tn 7. Näitus jääb avatuks kuni pärnakuu 20, päevani (20.06.). Kes soovib näitusel oma pildi joonistada, peaks yhendust võtma Marit Oinusega tel. 50 43 650.

Vaata lisaks:

Heleni kool


Maavalla koda