[text]
Täna on

Elmen olli omakultuuri päe

Ylemineve pyhäbe olli Tõrvan suur omakultuuri ettevõtmine pääliskirjage «Mulk Elme kihelkunnan». Et ilm olli kehvavõitu, tetti mulgimiilne ettevõtmine Goodewindi resturaanin, kirotas Sakala.

Mulgi kultuuri instituudi päälik Kristel Habakukk kõnel Elme rahvarõõvastest ja näidas, kudas neid selgä passi. Ta julgust ka inimesi rahvarõõvit tegeme ilma raamatun näpuge järge aamate, sest vanastegi olli näites põlle- ja tanupits egän talun esimuudu.

Kristel õpet viil mulgi kuvve jaos punatse kaaruspaala kudumist. Tõisten õpitareden saije ruuvi niplispitsi tegemist, laasi pääle pilte joonistemist ja seinalaadi tykkest pildi kokkupandmist. Alli Laande kõnel mulgi keelest ja ytlemistest. Mõisäkylä latse teive murdekiilsit laulumänge ja Tõrva näiterupp olli oma kiilde ymmer pandan mitu tillikest lavatykki.

Laat Tarvastu muusjumi toetuses

Tuleve lauba ommukust lõuneni om Mustla pääl Tarvastu käsityylaat, kos saap osta egätsugu talukaupa, taimeksit ja esitettu asju. Mekki saap miiõlut ja kodun kydsätu kuuke.

Meistre õpeteve laadal uvilistele villapalle ja kõläyykse tegemist ning laasikunsti. Jõudu ja täpsust saave laadalise ruuvi kiviraiduri man.

Laadaloteriist saadu raha iist taht Tarvastu muusjumi sõpru selts osta kangastelle muusjumi käsityytare jaos.

Mulgikeelsed uudised on «Sakalas» ja Vikerraadios iga kahe nädala tagant. Neid toimetab Tarvastu vallast pärit ajakirjanik Airi Hallik.


Sakala