[text]
Täna on

Täna, neljapäeval, 29.05. kell 15.00-17.00 toimub Tallinnas Tammsaare pargis Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) reformi ning metsaseaduse muudatuste vastu.

Kodanikuliikumise Päästkem Eesti Metsad korraldatud syndmusel võtavad sõna Peeter Ernits, Mikk Sarv ja Lauri Läänemets. Erakondade esindajatena õnelevad Priit Toobal (Eesti Keskerakond), Karel Rüütli (Eestimaa Rahvaliit) ja Marek Strandberg (Erakond Eestimaa Rohelised). Muusikutest osalevad meeleavalduselKoit Toome, Jaak Tuuksam, Heidi Tamme, Keit Triisa ja regerocki bänd Oort.

Eestimaa Looduse Fond (ELF) kutsub kõiki Eesti metsade tulevikust hoolivaid inimesi tänasel meeleavaldusel osalema.

ELF soovib, et keskkonnaministeerium tunnistaks oma vigu ja loobuks sisuliselt ebaõnnestunud seadusest.

Yhendus leiab, et enne praegu uue metsanduse arengukava koostamist, seega metsanduse tuleviku põhijoonte yhiskonnas kokkuleppimist, pole uue metsaseadusega kiirustamine mõistlik.

Seadusemuudatused on koostatud kiirustades ja ilma pädevate uuringuteta, mis nii olulise valdkonna seadustega korraldamisel on hädavajalikud.

Uus metsaseadus ettevaatuse põhimõttes ja nõrgendab riigi osa metsaga seotud avalike hyvede tagamisel, muutes meie yhise keskkonna sõltuvusse vaid puiduturu oludest.

Samuti pole uuritud, milline on seadusmuudatuste võimalik pikaajaline mõju metsale kui elukeskkonnale, samuti metsavara kasutuse jätkusuutlikkusele.

Kodanikuliikumisse Päästkem Eesti Metsad kuuluvad Eesti Üliõpilaste Keskkonnakaitse Ühing SOREX,Tartu Üliõpilaste Looduskaitsering, Loodushoiu klubi, Tallinna Tehnikaülikooli Säästva Arengu Klubi, Eesti Maaülikooli Keskkonnakaitse Üliõpilaste Selts ja Pirita Selts MTÜ. Lisaks yhendustele kuuluvad liikumisse yliõpilased, õppejõud ja metsamehed.

 

Maavalla koda