[text]
Täna on

Leht3.JPGTrykist ilmus Maavalla Leht nr 3 (pärnakuu 10221). Uue päisekujunduse saanud lehest leiab taas lugemist pärimuselma ja eriti hiitega seotud ettevõtmistest.

Lehe pealugu on pyhendatud hiitele. Mahlakuu alguses allkirjastas kultuuriminister Laine Jänes looduslike pühapaikade arengukava. Lehekuus toimunud Maavalla koja esindajate ja kultuuriminister Laine Jänese kohtumisele arutati hiiepaikade paremat hoidmist ja anti yle hiite kaitseks koostatud pöördumine enam kui 5000 allkirjaga.

Pikeamalt on lehes juttu veel mahlakuus Kuressaares toimunud hiite konverentsist, ymarlauast ja hiiepiltide näitusest.

Lyhihuudised kõnelevad Kuusalu kihelkonnas toimunud rahvapärimuse kogumisest, Harju sõja aastapäeva tähistamisest Kosel, suvistepalvusest Tammealuse hiies ja muustki.

Maavalla Lehe toimetaja Kadri Soone sulest ilmunud pikem pärimuslugu kõneleb maarahva loomis- ehk munemislauludest.

Maavalla Lehte saab kysida kohalikest kodadest või tõmmata see pdf failina arvutis lugemiseks või väljatrykkimiseks koja võrgulehelt:

http://www.maavald.ee/leht.html

Maavalla koda ootab lugejate teateid kohalikest pyhapaikadest – nendega seotud pärimusest, rõõmudest ja muredest. Samuti tahetakse jagada uudiseid kohalikku pärimuselma ja maausku hoidvate inimeste ja yhenduste tegemistest.

Maavallale saab kirjutada aadressil p.k. 363, Tartu, 50002 või koda [at] maavald.ee


Maavalla koda