[text]
Täna on

Laupäeval, 7. pärnakuud toimub Põlvas Intsikurmus rahvamuusikute pidu ja lõõtspillipäev "Lõõtsa ilo", mis on pyhendatud Võrumaal Põlva Kihelkonnas syndinud lõõtsameister August Teppole (1875-1959).

Päev algab kell 12 pillilaadaga, kus saab osta, myya või vahetada eesti rahvapille või rahvuslikke pille. Myyma on oodatud näiteks need, kel  mõni valmis pill või pilli osad kasutult kodus seisavad. Samas on võimalik kysida pillide tegemise ja restaureerimise kohta asjakohast nõu otse mitmetelt pillimeistritelt.

Päev jätkub kell 16 kontserdiga Intsikurmu laululaval. Esinevad lõõtspillimängijad yksi ja mitmekesi koos, rahvatantsuryhm „Põlva Memmed“ Tiiu Kiudorvi juhendamisel, suupilliklubi „Piccolo Folk“ Pärnust, 14-liikmeline kylalisansambel „Palje“ Soomest Pori linnast ja Eesti ainukene, Põlvas tegutsev mandoliinide ansambel. Huvitavat muusikat pakub Põlva-Võru rahvamuusika koondorkester. Kontserdi lõpuks yhinevad kõik pillimängijad suureks orkestriks.

Päevakangelasteks on ka I Lõõtspillimängijate kursuse 22 lõpetajat, kes alustasid tänavu sydakuus Teppo tyypi lõõtspilli õppimist. Koolituse eesmärgiks oli see, et igal mängijal kujuneks välja oma stiil ja omad mänguvõtted, et kursuslastest võiksid edaspidi kasvada tõelised kylapillimehed, kellel igal yhel oma isikupärane stiil. Kursusel osalejate jaoks on 07. juuni oluline finaal. Nimelt astuvad paljud kursusel osalenud õpilased pillipeol yles oma esimesel kontserdil, mõni neist lõõtsal soololugudega esinedes, teised kahekesi musitseerides.

Pillipäeval osalemine on tasuta!