[text]
Täna on

Soome, Eesti ja Venemaa muinastaideuurijate koostöö tulemusena on valminud näitus Karjala kaljutaidest, kirjutas Virumaa Teataja.

t_kaljuluik.gifYlevaade tutvustab Äänisjärve ja Valge mere ylemaailmselt tuntud kaljujooniseid. Äänisjärve kaljutaieste joonised on Eesti Muinastaide Seltsi uurimisreisidel valmistanud taidurkuduja Eve Selisaar. Valge mere kaljujooniseid tutvustavad pildiseaded on teinud Karjala piltnik Igor Giorgijevski koostöös muinasteadlase Nadežda Lobanovaga. Näitust täiendavad taidur Renaldo Veeberi loona- ja rahvausunditeemalised puukujud ning Karjala kaljutaiet käsitlev kirjandus. Näituse on kujundanud Loit Jõekalda.

Karjala kaljutaide näitus avatakse Palmses MTY Viru Koda ruumides 4. heinakuud kell 13. Avamisel tutvustavad Viru Koda, Karjala kaljutaiet ja näituse saamislugu Erkki Suonio, Anne Kurepalu, Loit Jõekalda ja Väino Poikalainen. Klarnetil improviseerib David Rothenberg yhendriikidest.

Äänisjärve kaljujooniseid käsitlev näitus jääb edaspidi Viru Koja pysiväljapanekusse, Valge mere kaljujooniste fotodega saab seal aga tutvuda sygiskuu 1. päevani.

Allikas - Virumaa Teataja