[text]
Täna on

Venemaal Kirovi oblastis Sovetski rajoonis asuv maride tähtsaim pyhapaik Tšumbõlati mägi on yhes 150 hektari ymberkaudse maaga läinud Sovetski linna vee- ja kanalisatsioonifirma eksjuhi omandisse, kirjutab ajaleht Vjatski Nabljudatel.

Lehe andmetel sai Nikolai Meškov maad kingituseks vormistatult umbes kymnelt inimeselt, kes olid need omandanud sealse majandi erastamisel. Oblastivalitsus kavatses maatykid välja osta, et kaevandada seal killustikku ja ehitada Tšumbõlati mäest kymne kilomeetri kaugusele tsemenditehas.

Tšumbõlati mäe lähedal on mitu leiukohta, kust annab killustikku kaevandada veel umbes sada aastat.

Maa-ärastamise ilmsikstulek ajas ajalehe andmeil vihaseks koguni Kirovi oblasti kuberneri Nikolai Šakleini enda, kes olevat käskinud kõik asjaolud välja selgitada ja syydlased vangi panna. Leht kinnitab, et rajoonis käivad kõrgetasemelised kontrollid ja vallandatud on ka Sovetski rajoonivalitsuse juht Nikolai Mihhaljov.

Ka vastne maaomanik Nikolai Meškov oli hiljuti "Vodokanali" direktori kohalt vallandatud väidetavalt purjus peaga autojuhtimise tõttu, kuid ajalehe arvates on sellegi juhtumi taga maatehing.

Tõlge: Fenno-Ugria


Vjatski Nabljudatel