[text]
Täna on

Tartus Tampere majas algavad tänasest taas tasuta rahvamuusikaõhtud, mis keskenduvad hõimurahvaste pärimuslikule muusikale ja tantsudele. Esinemistele järgnevates õpitubades õpetatakse hõimurahvaste rahvalaulude, laulumängude ja rahvatantsude.

Neljaosalise sarja esimene rahvamuusikaõhtu toimub juba täna ja selle sisustab Udmurdimaalt pärit Ekton Korka.

Kavas
 
6. põimukuud kell 18.00 Ekton Korka
Udmurte esindab Iževski põlise tantsu ryhm Ekton Korka. Selle juhendajad on läbi aastate õpetanud noori hindama oma esivanemate elma ja syviti õpetanud udmurdi rahvalaule, laulumänge ja rahvatantse. Õpitoas saavad huvilised õppida udmurdi rahvatantse ja laulumänge.

13. põimukuud kell 18.00 Tsibihärbläseq
Setomaalt on palutud rahvamuusikaõhtule Obinitsa noorte leelokoor Tsibihärbläseq, kelle lugudevaramusse kuuluvad vanaemadelt (kohalikelt leelonaistelt) õpitud vana seto leelo, vanad seltskonnatantsud ja valik laulumänge. Õpitoas saavad huvilsed tantsida setu rahvatantse ja mängida laulumänge.

20. põimukuud kell 18.00 Csyrrentö
Ungari pärimust tutvustab Budapestis tegutsev rahvamuusikaryhm Csyrrentö, kes on juba aastaid mänginud erinevates Ungari tantsumajades. Esinemisel saab kuulda  moldva csango rahvamuusikat, eeskätt tantsumuusikat ja rahvalaule. Õpitoas saavad huvilised õppida moldva csangode rahvatantse.

27. põimukuud kell 18.00 Väike Hellero
Regilauluryhm Väike Hellero laulab kontserdil isuri ja maavalla rahvalaule. Õpitoas saavad huvilised mängida laulumänge.

Kõik kontserdid ja õpitoad on tasuta!

Sarja koralavad MTY Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts ja SA Tampere Maja.

Tampere maja asub Tartus Jaani tn 4.


Maavalla koda