[text]
Täna on

Rae vallas Vaskjala silla juures, tulevase kergliiklustee all avastasid arheoloogid kohustuslike kaevamiste käigus vana asulakoha, mis pärineb umbkaudu viikingiajast, kirjutas Harju Elus Kaia Roots.

Väljakaevamised, mis praeguseks on jõudnud 40 sentimeetri sygavusele, paljastavad endas sillutise ja hulgaliselt leide inimeste igapäevasest tegevusest.

"Praeguseks väljakaevatud leiud pärinevad alates aastast 1000 kuni tänapäevani välja, enamus on sellised igapäevaelus kasutatavate asjade osad: tulekivitykid - inimesed pidid ju tuld tegema, piibutykid, malmpada, luisutykid, loomaluud, savipotikillud erinevast ajast ja eri päritoluga," rääkis kuu aja jooksul tehtud väljakaevamiste tulemusest Tallinna ylikooli ajaloo instituudi arheoloog Gurli Vedru.

Välja on kaevatud ka sillutis, kas see kuulus aga konkreetse elamu juurde või on maha pandud, et saaks hoonete vahel kuiva jalaga käia, ei ole veel teada.

Leitud on ka linnalist päritolu savipotikilde, mis on märk sellest, et piirkond oli juba sadu aastaid tagasi tihedalt linnaga seotud.

Pikemalt 12.09. paberlehes.


Harju Elu