[text]
Täna on

Viimsis Pringi kylas tegutseb aastakymneid randlaste ajaloole keskendunud Rannarahva Muuseum. Sellel suvel alustas muuseum hylgekyttidega seotud pärandi uurimist, mille tulemusel on kavas välja anda trykis ja koostada näitus, kirjutas Harju Ekspress.

Muuseum pöördub Jõelähtme valla rannakylade elanike poole yleskutsega aidata kaasa hylgekyttide tegevuse uurimisel ja kaardistamisel. Suureks abiks on meenutused, kuuldud jutud, lood, pildid. Seda valdkonda aitaksid uurida ka erinevad hylgekyttimisega seotud vahendid (tang, jäänaasklid, hylgepyss koos koti ja padrunitega, hylgevõrk, harpuun, hylgekonks, valge varjeriietus, kiiker, nuga, rasvakaabits), hylgenahast tehtud esemed, kyttimisel kasutatud paat või kelk ning muud esemed.

Kui

- kellelgi on olnud suguvõsas hylgekytte,

- laka peal vedeleb hylgekyttimisega seotud esemeid,

- on teada mõni hylgelihatoidu retsept,

- mäletatakse juttu vapratest kyttidest, siis võtke kindlasti muuseumiga yhendust!

Helistage telefonil 6066 941 või saatke meil alar [@] viimsivald.ee või kirjutage aadressil Rannarahva Muuseum, Nurme tee 3, Pringi kyla, Viimsi vald, Harjumaa 74011. Vajadusel sõidame kohale, võtame vastu annetusi, teeme intervjuusid, kaardistame pärandit. Oleme väga tänulikud iga annetuse, mälestuse või info eest.


Harju Ekspress