[text]
Täna on

t_VoroHiienaitus.gifPorikuu hakul, kolmapäeval 01.10. kl 17 avatakse Võru Muusikakoolis Vabaduse tn 5 pildinäitus "Maavalla looduslikud pyhapaigad".

Näitus on väike teejuht oma sygavamate juurte juurde. Välja on pandud 35 fotot, mis koos allkirjadega tutvustavad hiisi ja teisi ajaloolisi looduslikke pyhapaiku, nendega seotud pärimust, tavasid ja pyhapaikade hoidmisega seotud muresid.

Hiied, pyhad kivid, allikad, ristipuud ja teised ajaloolised looduslikud pyhapaigad on korraga maarahva vaimse ja asise põliselma (kultuuri) hoidjad. Nendega on kõige vahetumalt seotud meie rahvuslik eneseteadvus, meie juured. Kuigi ilma looduslike pyhapaikadeta poleks me põlisrahvas, ei tea eestlased hiitest ja nendega seotud tavadest kuigi palju. Et esivanemate iidset pärandit paremini hoida, on vaja seda taas tundma õppida.

Fotonäitus on varem väljas olnud Tallinna Linnahallis, Tallinnas Rock Cafes, Rocca al Mare koolis, Kuressaare Kultuurikeskuses ja Tallinna Heleni koolis.

Näituse pidulikul avamisel kõlab kandlemäng ja kõneleb Maavalla koja vanem Ahto Kaasik. Kl 18.00 järgneb muusikakooli õpilaste suvepalade kontsert.

Pyhapaikade pildinäitus on avatud 01.10. - 25.10. E-R kl 9-20 Võru Muusikakoolis Vabaduse tn 5.

Fotod on teinud Auli Kytt, Ahto Kaasik ja Ahto Raudoja. Allkirjad koostas Ahto Kaasik. Näituse seadsid kokku Elo Liiv ja Epp Margna Maavalla kojast.

Sissepääs tasuta.


Maavalla koda