[text]
Täna on

t_Liis_Pallas.gifMihklipäe oo seljataga, esimene koolikuu koa ja paergus uudiste kirjutamise aegas oo lehed puude peal vihmamärjad. Kirjade järele peaks suuremad välitööd tehtud olema. Väljas oleks tiha veel kyll. Metsas näiteks tammetõrusid korjata, neid oo sellevoasta hirmsaste, kirjutas Oma Saares Liis Pallas.

Ma’p tea, kuidas vanadel eestlastel selle värgiga päriselt olli, tammetõrukohvi kuuldasse kyll tehtud olavad, aga vanadel indiaanlastel olla tammetõrujahu oln yks veart söömaa-aa tooraine. Koorit tõrusid tulle ööpäeva kylmas veel leota, see võtte nende shiest mõru maigu välja.

Siis tulle nee ää kuivata ja eetsi jahuks jahvata. Mis maiku sõuke tammetõrukakuke tulla võib, sellest ma reagi siis, kut mool kypsetis ahust välja tuln oo. Kut keegid juba teab, võiks ise reakida või moole head nõu anda.

Korilusega tegelevad eetlased ikka siiamoale ja see oo kena. Muhu muuseumis köis mihklipäeva tähistamas hulka pisemid muhulasi ja Maanteemuuseumirahvas sai koa ettevõtmisest osa. Yks pisike hea haldjas olli Tooma ula alla toon korvitääve pihelgamarju, misest siis uhkeid asju meisterdati. Teese korvi shiest leiti piima ja saia.

Käsitööselsi Oad ja Eed korraldat laet Liiva Kaubahoovis sai omale õnnistuseks hea ilma. Rahvast paistis hulka liikuvad. Jagus nii ostjud kui myyjud.


Oma Saar