[text]
Täna on

t_Taaratamme.gifKuni porikuu lõpuni on võimalik osaleda kahel hiitega seotud ettevõtmisel. 31.10. on viimane päev, mil võib saata pilte fotovõistlusele Maavalla hiied 10221. Samal päeval lõpeb ka Hiie sõbra aunimetuse vääriliste esitamine Maavalla kojale.

Fotovõistlusele on oodatud pildid Maavalla ajaloolistest looduslikest pyhapaikadest: hiitest, pyhadest kividest, puudest ja allikatest, ristipuudest jm. Pildile võib pyyda nii iidsete pyhapaikade ilu ja vägevust kui ka häda ja viletsust. Lisaks nooremas ja vanemas ryhmas antavatele peaauhindadele autasustatakse parimaid teatud teemadel: puu(d), kivi(d), veekogu, kaitstavad liigid pyhapaigas, annid, hiietavad ja hiie valu.

Kahe peaauhinna võitja vahel läheb jagamisele 8500 kr raha ja 3000 kr väärtuses fotovarustuse kinkekaarte.

Võistlust on seni toetanud Kehrwieder, Turu Foto, Overall, Loodusfotovarustus, Maaleht, Eesti Loodus, Horisont, Loodusesõber ja LoFo.

Võistlusfotosid saab vaadata ja, võistlustingimustega tutvuda ja pilte yles laadida Maavalla koja uuel pildilehel KUVAKOND

Hiie sõbra aunimetuse saamiseks võib esitada kõiki inimesi ja juriidilisi isikuid, kes on oma tegevusega oluliselt kaasa aidanud yhe või paljude pyhapaikade hoidmisele või tutvustamisele. Aunimetusega tahab Maavalla koda tunnustada ja eeskujuks tuua neid inimesi, kes on ajaloolisi looduslikke pühapaiku ja nende pärandit hoidnud heade tavade vaimus ja põlisrahva hyvanguks.

Hiie sõbra aunimetuse väärilisi võivad esitada kõik era- ja juriidilised isikud. Ettepanek peab sisaldama: tunnustatava nime, tunnustamisväärse tegevuse kirjelduse ning kindla paiga puhul selle võimalikult täpsed asukohaandmed, samuti esitaja nime, telefoninumbri ja (e-)kirja-aadressi. Ettepanekud tuleb saata hiljemalt 31.10. Maavalla kojale: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või Maavalla koda, p.k. 363 Tartu 51002.

Hiie sõbra aunimetusest pikemalt

Hiie sõbra aunimetuse väärilisi ja fotovõistluse võitjaid austatakse 29.11. Tartus Eesti Kirjandusmuuseumi saalis toimuval avalikul tunnustamissyndmusel.

Pilt: Taaratammemägi Vaskjala kihelkonnas, Mana Kaasik


Maavalla koda