[text]
Täna on

Kadrina vallas Läste kylas asuvad allikad, mille tervendava väega vett kohalikud meeleldi joovad. Kylas on ka (endine) erasurnuaed, kus asuvale suurele kivile on inimesed hakanud ande viima.

Läste kyla on oma nime saanud ilmselt lätetest, allikatest, mille arvus on kohalikud eri meelt, kirjutas Virumaa Teatajas Marina Loštšina.

Olgu neid siis kolm või viis, aga Tiina Laanmetsa sõnul peitub allikate vees eriline jõud.

“Lasime vett uurida ning selgus, et siinne allikavesi on raviomadustega - soodustab ainevahetust, viib kehast välja myrgised ained. Kui mul tuttavad kylas käivad, viivad seda vett kanistritega koju,” kinnitas naine.

Maa taastab jõu

Tiina Laanmets tegeleb põhiliselt ravimtaimete korjamisega.

“Igal taimel on oma vägi, pole yhtegi haigust, mida taim ei raviks. Inimesed aga söövad pigem tablette ja pöörduvad taimede poole alles siis, kui tabletid enam ei aita. Iga ravimtaimega võib muidugi ka halba teha - need on enamasti kõik myrgised, pead teadma, millises koguses ja millal segada. Kõige parem on ise korjata, selleks aga pead taimega sideme looma - sa ei tohi olla söönud, halbu mõtteid mõelda, korjama pead näoga päikese poole - muidu on taim tyhi,” õpetas ta.

“Eesti riik on ka elusolend, kellel on samuti oma kehaosad. Meil siin on paigad, mis annavad väga palju taastavat jõudu, annavad impulsse,” selgitas ta ja täpsustas, et Eesti pea asub Tartus ning taguots Tallinnas.

“Valitsus peaks peas olema, aga praegu juhib taguots riiki. Taguotsa kloaak asub Ylemiste järves.”

Elutark naine heitis valgust ka erasurnuaia suurel kivil olevatele asjadele.


“Kui läheme kylla, siis võtame ju alati midagi kaasa. Too suur kivi on väga tugev elav kivi, vaim on tal sees - mina olen näinud seal pika halli habemega vanameest. Ja kui inimesed sinna lähevad, siis viivadki midagi kylakostiks,” selgitas ta.


Virumaa Teataja