[text]
Täna on

Teisipäeval, 13. sydakuud avati Virumaal Lyganuse keskkoolis looduslikke pyhapaiku tutvustav rändnäitus. Välja pandud kuvadel on jäädvustatud Maavalla eri paigus asuvaid pyhi puid, kive ja allikaid nende ilus ja valus. Lisatud selgitused jagavad teavet pyhapaikade tähendusest, seisukorrast ja nendega seotud ajaloolistest tavadest.

Näituse avamisel võtsid sõna Lyganuse keskkooli direktor Tõnu Lont ja Tartu Ülikooli looduslike pühapaikade keskuse juhatja Ahto Kaasik. Lyganuse vallavanem Arno Rossmann avaldas oma sõnavõtus heameelt, et meie kultuurile sedavõrd olulise teemaga on hakatud lõpuks tõiselt tegelema.

Syndmusele lisasid kandlemänguga meeleolu Kiviõli muusikakoolis õppivad piigad.

Näitusel välja pandud kuvad on teinud Auli Kytt, Ahto Kaasik ja Ahto Raudoja. Allkirjad koostas Ahto Kaasik. Näituse seadis kokku Elo Liiv Maavalla kojast.

Varem on näitus väljas olnud Tallinna Linnahallis, Tallinnas Rock Cafes, Rocca al Mare koolis, Kuressaare Kultuurikeskuses, Tallinna Heleni koolis ja Lõuna-Eesti keele- ja kultuuriuuringute keskuses. Radokuus jõuab näitus Tallinna ylikooli keeltemaija.

Lyganuse keskkoolis on näitus avatud kuni 06.02. E - R kl 9 - 16. Kokkuleppel ka muul ajal. Kõik huvilised on oodatud.


Maavalla koda