[text]
Täna on

Tartus tegutsev Rahvapärimuse kool kutsub kihlakukombeid õppima ja meelt lahutama. Nn Vastlamäng "Vastel-pastel vastlapäev" ja vastlakombestiku õpitoad toimuvad 17., 18., 19., 20. ja 23. radokuud kl 10.00 või 11.00 (kokkuleppel ja sobivuse korral ka teistel aegadel).

Korraldajate sõnul kõneldakse õpitoas liugupäeva kommetest, nõidusest, liulaskmisest, linast ja linaõnnest, uuriluust, vastlapudrust, rasvaleivast, seajalgadest. Lugude vahepeal lauldakse liulaskmisest, vastel valgest poisikesest, kõrtsukirjadest ja sellest, mis juhtub nendega, kes liugu laskma ei lähe. Yheskoos vuristatakse ka vurrkonti, aetakse põrssad põllule ja kada teiste sakste maile. Et jooksikute sigade ja teiste kariloomade jalad ikka kammitsas oleksid ja et kevadel kiigeseppadele midagi kinkida oleks, punuvad kõik osalejad sileda, sitke ja vastupidava liugupäevapaela.

Kommetest kõnelevad, õpetavad, laulavad ja mängivad koos osalejatega Marietta Aardam ja Terje Puistaja.

Ryhma suurus kuni 25 inimest, mängu kestus 45-60 minutit. Kõik osalejad saavad vastlapäeva kombestiku õpilehe. Igayhel palutakse kaasa võtta peotäis riideräbalaid.

Lisateavet kysida ja end osalemiseks kirja panna saab aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.  ja tel 56492650.