[text]
Täna on

t_hoimuklubi.gifHõimuklubi kevadhooaja esimene õhtu toimub kolmapäeval, 18. radokuud algusega kell 17.00 Tallinnas Eesti Keele Instituudi saalis, teatas Fenno-Ugria.

Hõimuklubi seekordseks kylaliseks on nimekas ungari fennougrist, keeleteadlane ja yhiskonnategelane dr JÁNOS PUSZTAY, kes tutvustab ungarlaste algatatud ettevõtmisi Venemaa soome-ugri rahvaste toetuseks ning räägib mullu sygisel Balatoni äärde asutatud Collegium Fenno-Ugricum tegevuskavadest.

Yhtlasi tuleb juttu Pusztay juhatatava Lääne-Ungari ylikooli uralistika õppetooli uurimis- ja elmatutvustamise ettevõtmistest ning kakskeelsetest raamatusarjadest, mille raames on vahendatud ungarlastele eesti uuemat kirjandust. János Pusztay kõneleb eesti keeles.

Kell 18.00 esitletakse samas János Pusztay eesti keeles ilmunud luuleraamatut "Talvesina", kuhu on valitud luuletusi autori kolmest ungarikeelsest luulekogust. Raamat ilmub sarjas "Väikeste rahvaste suur kirjandus“ Kirjastuskeskuse väljaandel. Eesti keelde on luuletused tõlkinud Arvo Valton. Raamatu on kujundanud Piret Räni selle sarja raamatute naljakas laadis.

Eesti Keele Instituut asub Tallinnas Roosikrantsi tn 6.

Hõimuklubi õhtutele on oodatud kõik huvilised, sissepääs tasuta.