[text]
Täna on

14. radokuud toimus Harjumaal Kõue rahvamajas meeleolukas ja sisukas soome-ugri õhtu, mis oli pyhendatud vadjalastele, kirjutas Fenno-Ugria lehes Jaak Prozes.

Ettekannetega esinesid Jaak Prozes Fenno-Ugria Asutusest ja Taisto Raudalainen Tallinna Ülikooli Ajaloo Instituudist. Näidati Lennart Meri filmi "Veelinnurahvas" ja filmi Lembit Saarsalust.

Kohale tulnud umbes 40le inimesele oli yllatuseks Lembit Saarsalu (pildil) vadja päritolu, mis on väljendunud ka tema heliloomingus. Maestro Saarsalu esitaski mitmeid vadja, ingeri ja ungari motiividel palu, millest rahvas oli vaimustuses.

Õhtu lõppes tantsu ja vadjapäraste suupistetega, mille olid Liivia Viitoli koostatud soome-ugri kokaraamatu retseptide alusel valmistanud Kõue Külade Seltsi tublid naised.

Vadja õhtu oli sissejuhatuseks soome-ugri teemaliste õhtute sarjale, mida on Kõue rahvamajas tänavu plaanis korraldada iga kahe kuu tagant.

Soome-ugri õhtute sari on teoks saanud tänu Kõue vallla volikogu tubli liikme Olev Kulli tegevusele. Syndmust toetas Kõue Vallavalitsus.


Fenno-Ugria