[text]
Täna on

Emakeelepäeval hindas Muhu valla asutuste viieliikmeline hindamiskogu sygisel väljakuulutatud Muhu murde võistlusele laekunud töid. Teist aastat korraldatud Muhu murdevõistluse võitis põhjaliku uurimustööga Tallinnas talvituv muhulane Vambola Pärtel, kes auhinnaks saab Raissa Kõvamehe Kanadas ilmunud raamatu “Oli kord”, kirjutas Meie Maas Veljo Kuivjõgi.

“Meie murdevõistluse selle aasta teema oli “Muhu sõnaroamat” ja laekus 18 tööd. Eelmisel aastal oli tõid rohkem, aga osavõtjaid vähem, sel aastal oli hulganisti yhiselt koostatud töid,” rääkis hindamiskogu tööd juhtinud Kadri Tüür. Peale tema hindasid töid veel Irena Tarvis, Arnek Grubnik, Linda Vapper ja Ellen Niit (Saaremaalt pärit murdeuurija, Tartu ylikooli õppejõud).

“Tööd olid väga head ja kõigile oleks võinud auhinna anda. Lisaks peavõitjale märkisime kolmanda kohaga ära Selma Kaburi, teise kohaga Reet Hobustkoppeli ja esikohaga Juta Peegeli tööd. Mahukuselt oli Pärteli töö nagu teisest tasemest ja tema kaaskirjast saime teada, et mees on Muhu murdesõnu kirja pannud juba 15 aastat,” hindas Tüür.

Eelmise aasta Muhu murdevõistluse tööd koondatakse yhte kogumikku ja see läheb peagi trykki. Selle aasta töid kavatsetakse esialgu avaldada võrgus.

Kadri Tüüri sõnul suuri auhindu nad praegusel raskel ajal välja panna ei suutnud.

“Kolm auhinnasaajat said tänukirja, pastapliiatsi ja raamatu “Muhu pärimuslik aastaring”. Peaauhind, Raissa Kõvamehe raamat “Oli kord” on aga haruldus seetõttu, et Eestis ei ole seda kunagi myydud. See on Muhu kirjaniku haruldane raamat.”


Meie Maa