[text]
Täna on

Neljapäeval, 26. urbekuud algusega kell 18.00 esineb Palmses Lahemaa looduskeskuses taimede raviomaduste uurija Ain Raal (Ph.D.). Selle kevade esimese loodusõhtu teemaks on „Eesti ravimtaimed rahvatraditsioonis ja nyydismeditsiinis“.

Ain Raal on Tartu ylikooli farmaatsia instituudi farmakognoosiadotsent. Ta on ravimtaimede teadusliku uurimisega tegelenud veerandsada aastat, olles avaldanud hulgaliselt teaduslikke ja populaarteaduslikke artikleid ning ravimtaimede raamatuid. Yks tema viimaseid teoseid on 2007. aastal ilmunud „Teekond taimede taha“. 2006. aastal valiti Ain Raal Tartu ylikooli aasta parimaks õppejõuks meditsiinivaldkonnas.

Loeng on yles ehitatud poolesaja Eesti ravimtaime ja nende droogide fotodele, mille põhjal käsitletakse ravimtaimede äratundmist looduses. Ain Raal võtab vaatluse alla nende tarvitamise rahvaravis, esitab teadusuuringute andmeid ning annab soovitusi meie ravimtaimede kasutamiseks.

Sissepääs tasuta. Oodatud on kõik huvilised ning eelnev osalemisest teatamine pole vajalik. Loengu pikkuseks koos kohvipausiga on 2,5 tundi. Loodusõhtute toimumiskohaks on Keskkonnaameti Viru piirkonna Palmse kontori suur saal, mis asub Palmse mõisa härrastemaja kõrval endise tõllakuuri hoones.