[text]
Täna on

Pyhapäeval leidsin e-posti hulgast kirja, milles seisis: «Tere, oleme kokku pannud maa-arhitektuuri programmi blogi (http://maaarhitektuur.blogspot.com/), kuhu Teid kylla ootame.»

«2007. aasta algusest läks käima ulatuslik maa- arhitektuuri ja -maastike uurimise ja hoidmise riiklik programm, mille peamiseks täideviijaks on Eesti Vabaõhumuuseum koos oma agarate abilistega, kirjutas Liina Espenberg Rohelises Väravas.

20. sajandil toimus hulk raskeid syndmusi, millega kaasnesid suured muutused, sealhulgas kolm põhjalikku maareformi Eestimaal. Paratamatult toovad uued elu- ja tootmisviisid kaasa ka ainelise keskkonna teisenemise. Kõik see on seadnud ohtu meie põlise taluehitiste ja kylamaastike säilimise.

Selle programmiga pyyame esile tuua seni avalikkuse eest varju jäänud maaehitisi ja -maastikke ning väärtustada neid inimeste silmis,» lugesin blogist.

Lehel ringi vaadates leiab häid nõuandeid ja õpetusi. Samas saab ka ise nõu anda või kysida. «Meie sooviks on, et maa-arhitektuuri blogist kujuneks foorum, kus vanade maamajade omanikud saaksid kirjutada oma muredest. Oleme märganud, et esile kerkinud kysimused on ysnagi sarnased ning seega oleks asjakohane neid asju koos arutada. Teie saaksite meile saata oma kysimusi ja meie pyyame, kas siis omaenese tarkuse põhjal või ka kaasates asjatundjaid, neile kysimustle lahendust leida,» lubatakse blogis. Lugemisväärset leiab nii maamaja omanik kui ka lihtsalt maaehitistest ja maaelust huvitatu.

Vaata lisaks ka: MTÜ Vanaajamaja


Roheline Värav