[text]
Täna on

Valimisealised inimesed saavad säästa keskkonda ja riigi raha, kui tellivad endale elektroonilise valijakaardi, teatas Siseministeerium.

Sel aastal toimuvad Eestis kahed valimised - pärnakuus valitakse uued esindajad Euroopa Parlamenti ning porikuus kohalike omavalitsuste volikogudesse.

Riigiportaalis on võimalus tellida e-valijakaart ning sellega loobuda paberil valijakaardist. E-valijakaart saadetakse tellija ametlikule e-posti aadressile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Valijakaart annab teavet selle kohta, kus, kuidas ja millal on võimalik hääletada. E-valijakaart täidab sama ylesannet, mis paberkaart. Seda ei pea välja trykkima ega valimisjaoskonnas hääletamiseks kaasa võtma. Samuti ei eelda e-valijakaart elektroonilist hääletamist. Loobudes paberil valijakaardist, saate sama teabe e-kirjaga. Inimese tellimus saada elektrooniline kaart jääb kehtima kõikideks järgmisteks valimisteks.

Enne e-valijakaardi tellimist tuleks kindlasti yle vaadata oma elukoha andmeid Rahvastikuregistris. Valijale määratakse valimisjaoskond tema elukoha andmete alusel, mis on rahvastikuregistris 30. päeval enne valimisi. Juhul, kui rahvastikuregistris kajastuvad elukoha andmed ei vasta tegelikule elukohale, tuleb andmete muutmiseks esitada elukohateade. Seda saab samuti kiiresti ja mugavalt teha riigiportaalis.

E-valijakaart säästab kyll keskkonda ja meie kõigi raha, kuid otsus, kas valima minna ja keda valida, jääb igal inimesel enda teha.