[text]
Täna on

Koostöös Maanteeameti, Kohanimenõukogu ja mitmete teiste asutuste ja isikutega algab kaks aastat vältav suur ettevõtmine, mille käigus paigaldatakse põhi-, tugi- ja kohalikele teedele Eesti ajalooliste kihelkondade piiritähised kõikides Eesti maakondades, kirjutas Meie Maa.

Turismiobjektile viitavate pruunitaustaliste liiklusmärkide paigaldamist toetab ja teostab Maanteeamet kohalike teedevalitsuste ja teemeistrite abil. Maanteaameti peaspetsialisti Allan Kasesalu sõnul korraldab Saaremaal kihelkonnapiiride tähiste panekut Lääne Teedekeskus.

“Hetkel on käimas alles ettevalmistus riigihanke väljakuulutamiseks,” rääkis Kasesalu, lisades, et täpsemat aega, millal asi teoks võiks saada, ei oska ta veel öelda, kuid loodetavasti selle aasta numbri sees. Eesti Rahva Muuseumi kogud on algusaastatest peale korraldatud kihelkondliku põhimõtte järgi, sest just sel teel tulevad selgelt esile rahvaelma paikkondlikud erinevused.

Aastasaja jooksul on Eesti administratiivses jaotuses palju ymberkorraldusi tehtud ja kihelkonna määramine raskemaks muutunud. Tänaste valdade piirid ei kattu kihelkonnapiiridega, mõned kylad vallast kuuluvad yhte, teised teise ja vahel kolmandassegi kihelkonda, kuid meie paikkondliku identiteedi aluseks on endiselt kihelkond.


Meie Maa