[text]
Täna on

Tartu Kõrgema Kunstikooli lõpetaja Anna Hints kutsub kõiki naisi kolmapäeval, 17. pärnakuud kell 19 Tartusse Toomemäele endise synnitusmaja ymber regilaule laulma.

Samas sõlmitakse puudele-põõsastele punaseid ja siniseid lõngu. Laulu saatel lõnga sidumine synnitusmaja ymber rõhutab paiga ja syndimise kui sellise pyhadust.

Kuigi synnitusmaja selles hoones enam pole, on paik paljudele inimeste jaoks mälestustega seotud. Synnitusmaja ymber laulmine on austusavaldus sellele paigale ning kõigile naistele ehk emadele ja tytardele.

15. - 22. pärnakuud Tartu Toomemäel endise synnitusmaja juures näha olev kuva „Ema ja tytar” on osa Anna Hintsi diplomitööst mis on pyhendatud naiseks ja emaks olemisele, syndimise pyhadusele. 18. pärnakuud lisandub väljapanewkule yheks päevaks ka helitaust.

Synnitusmaja kolis Toomemäelt Maarjamõisa haiglasse 2008 aasta jõulukuus. Hetkel seisab hoone tyhjana ja kuulub Tartu ylikoolile.

Teose loojal Anna Hintsil on Toome synnitusmajaga oma side. Ta on ise seal syndinud ning synnitas seal 24. aastat hiljem oma tytre.

Näitus „Ema ja tytar” jääb Toomemäele kuni pärnakuu 22. päevani. Pärast seda saab teost vaadata Tartu Kõrgema Kunstikooli galeriis.