[text]
Täna on

Raadio Ööylikool ja kirjastus Koolibri kutsuvad sygiskuu 10. päeval kell 18.00 Kullo Lastegaleriisse, Kuninga tänav 6 Tallinnas.

Toomas Trapido kõneleb Gaia poliitikast ja esitletakse Elisabet Sahtourise  raamatut ”Maailmatants. Evolutsiooni uus lugu”.

"Yha selgemaks saab, et meie planeet - Gaia/Maa - on elusolendi tunnustega tervik. Samuti saame yha enam kinnitust, et olemise algtasandil on kõik loodu yhtne. Kuidas me aga neid arusaamu igapäevaelus kasutada võiksime? Milline oleks neist lähtuv yhiskond? Yksikuid vihjeid selles suunas juba on ja neid ma soovingi oma jutuajamises Teiega jagada", kirjutas Toomas Trapido.

Kreeka juurtega teadlase mõnusal kombel jutustatud lugu räägib Maast ehk Gaiast kui elusolendist, teadvuse ja koostöö osast elu arengus, põlisrahvastest ning iidsest arenguvõimest bakterimaailmas, tänu millele me kõik siin ja sellisel kujul olemas oleme. Maailma areng ja meie elugi sarnaneb mänguga, milles vahel komistatakse, tehakse valesamme, aga mis valdavalt on kaunis ja rõõmus.