[text]
Täna on

Kangakudumise huvilistel on nyydsest võimalik seda taiet õppida või oma oskusi täiendada hiljuti ilmunud DVD sõõri „Kangakudumise algõpetus” abil.

Teabesõõrile on tallettaud põhjalik juhend kangestelgede kkkupanemisest kuni lihtsaima (labase) siduse rakendamiseni. Saadud oskustega on võimalik kududa põrandavaipu ja jämeda koelõngaga katteid.

Huviline on teabesõõrist kirjutanud:

"Vaatasime täna DVD-d ja saime väga hõrgu elamuse! Tõeliselt kaunis teostus ja selge sisu! Helevalge napp ruum mõjub yhtaegu nii põhjamaiselt karge kui ka
jaapanipäraselt vaesena. Ja kui yks malbe naisterahvas kaunilt sujuva kergusega kõik yhendused paika paneb, siis jääbki mulje, et telgedega toimetamine on nii imelihtne ja mingeid abilisi (nt meesjõudu) pole vajagi :)

Teabesõõri koostanud Eva-Liisa Kriis kirjutab:

"Huvi Kangakudumise vastu tekkis Eesti Kunstiakadeemias tekstiilidisaini osakonnas õppides. Pärast selle lõpetamist olen silmkoetoodete kujundamise ja valmistamisega tegelenud kaheksa aastat. Alustasin kirikangastelgedel. Nyyd, olles palju uurinud erinevate kangastelgede kohta yle maailma, töötan Ameerikas valmistatud arvutitelgedel. Minu töötuba saab kylastada Tartus Antoniuse Gild-is."

Järge ootav uued teabesõõrid, mis sisaldavad juhendeid eesti rahvaelmas levinud kangakudumsvõtetest, mille järgi võib kududa seelikuriiet, vestiriiet, vaipu ja tekke.

Ilmunud sõõri videotutvustust saab vaadata siit.

Kangakudumise algõpetust DVD-l maksab 180 krooni (käibemaksuga) ning seda saab tellida kirjutades aadressile eva (at) iidadesign.eu või helistades 53467366