[text]
Täna on

Eesti Pärimusmuusika Keskuse juures tegutsev August Pulsti õpistu kutsub kõiki huvilisi osalema järgmistel ettevõtmistel.

Õpetajate eri: sissejuhatus pärimusmuusikasse
9. - 12. kooljakuud

Koolide ja lasteaedade õpetajatele ning huvijuhtidele mõeldud sissejuhatav koolitus tutvustab regilaulu, pärimustantse ja pärimuspille ning äratab mõtteid pärimusmuusika ja -elma kaasamiseks igapäevatöös.

Juhendajad: Celia Roose, Meelika Hainsoo, Cätlin Jaago, Aime Reier, Sofia Joons, Raivo Sildoja jt

Koolitus on tasuta.

Täpsem teave ja osalemiseks kirja panemine.


Pärimuslikud laulumängud "Mängult on päriselt"
13. - 14. kooljakuud

Meelika Hainsoo tutvustab põnevaid ja vaimustavaid vanu ning uuemaid laulumänge.


Mängimisel on oluline koht inimese elukäigus. Põlised mängud peegeldavad nii kogukonna väärtushinnanguid, maailmapilti kui rõõmumeelt. Maarahvas on mängitud peamiselt sygis-talvisel perioodil, kui välitööd olid lõppenud ja pikad pimedad õhtud andsid rohkem aega iseenda jaoks. Mäng oli enamasti täiskasvanud inimeste meelelahutus.

Seda kõike silmas pidades ongi Meelika Hainsoo valinud kimbu põnevaid ja vaimustavaid vanu ning uuemaid laulumänge, et neid siis yheskoos mängides kõigi soovijatega jagada.

Koolitusel kõneldakse ka mängimise ajaloost ja jagatakse häid nõuandeid, mis kuluvad ära nii töös laste kui täiskasvanutega.

Hind: 400 krooni. Kui tuled koos sõbraga, on mõlema osalustasu 300 krooni.

Täpsem teave ja osalemiseks kirja panemine.


Jutuõhtu - eesti rahvajutt
25. kooljakuud kell 18.00

Millised on meie oma rahvajuttude Tuhkatriinud ja Okasroosikesed? Seda ja muudki saab kysida Eesti Rahvaluule Arhiivi juhatajalt Risto Järvelt.

Syndmus on tasuta


Loogiline muinasjutuline regilaul
3. - 4. jõulukuud

Mis aegu tagasi oli vanadele laulikutele iseenesestmõistetav, on tänapäeval iseenesestmõistetav vääriti!? Kes või mis oli regilaulus tähemõrsja või suur härg? Kuidas muutub tänapäeva lauliku maailmakäsitlus vastavalt regilaulule või regilaul vastavalt maailmakäsitlusele? Miks regilaul ei jää pähe?

Kahepäevase kursuse jooksul laulavad ja otsivad kysimustele vastuseid Celia Roose ning Lauri Õunapuu.

Koolitus on tasuta

Täpsem teave ja osalemiseks kirja panemine.