[text]
Täna on

t_Liis_Pallas.gif

 

 

 

Liis Pallas
Oma Saar


Hellamaa kylakeskuses soab voadata kangeste uhked ristpistetehnikas Muhu tekkide väljapanekud. Kylakeskus oo inimestele avatud iga päe peale pyhabese päeva. Lahti olemise kelluaad oo esmaspe, teisibe ja neljabe 9–18 ja kessiku, reede ja laupa 9–15.

Teisibe olli mardipäe, terit kõikidele, kis santimas köisid! Kui vanasti rallisid mardilaupa santida änamaste mehed, siis nyyd köivad rohkem lapsed joosmas. Vahepeal võis juhtuda koa sedaviiti, et pisiksed mardid tullid suure myrinaga tuppa ja jähid sõnatult santsu ootama. Nyyd tehasse vähemaste maakoolides selgeks, mõuksed nee mardid yldse olema peaksid. Peale selle, et nee oo justkut esivanamate hingede kehastused, toovad nad õnnistust peretele ja majapidamistele.

Tavade järele oo mardid pahupidi kasukatega irmsad mustad kogud. Kui mõne voasta eest soomlased Eurovisiooni võitsid, voatas yks pisike tydrik seda esinemist suu ammuli ja lõpuks ytles asjast oma arvamise – mardid! Eurovisiooni “mardid” said omale andamiks peavõidu. Meite martidele pakuti vanaste liha, verikäkka, tanguvorsti, karaskid ja hernid. Paergus jääksid santijad tõenäoliselt väga pitkade nägudega, kut sa nende sansukotti pool seapead sokutaksid. Ikka vekki või mõni kypsetis, raha köib koa iaste…


Oma Saar