[text]
Täna on

t_Kindanaitus.gifKuni järgmise aasta sydakuu 30. päevani saab Võrumaa Keskraamatukogu lasteosakonna Tähesaalis vaadata vana Võrumaa kindanäitust Kirä´ Võromaalt.

Näitus tutvustab seal kandis ammustest aegadest kasutatud kindakirju, mis võiksid käsitööliste varrastelt uutesse kinnastesse jõuda. Lisaks saab raamatukogus vaadata raamatunäitust vanadest käsitöödest.

Ajaloolise Võrumaa kihelkondade kindamustrid valis Eesti Rahva Muuseumi kogudest Tuuli Tubin, kindad kudus Aini Palok.

“Kinda´ koeti kirälidse´, inämbjagu katõ langaga, a koeti kolmõ vai nelä langaga kah. Nuu sai hyä´ paksu´. Sõss olli ka ilusa kiräga. Mõni pand` viil narma´ ka viirde, sõss olli nii andsagu kui.” (Rõuge)

Näitusel saab soetada ka hiljuti ilmunud raamatu “Kirä´ Võromaalt. Kinda´” (50.-EEK). Raamatusse on koondatud valik ajaloolisel Võrumaal kootud labakinnastest: kuvad kinnastest, ruudupaberile kantud kindakirjad ja kindavitsade kirjeldused.

Raamatukogu lasteosakond on avatud E - R kl 11 -18 ja L kl 10 - 16.

Näituse korraldasid Võru Instituut ja Võro Selts VKKF, näituse tegemist toetas Kodanikuyhiskonna Sihtkapital.

Huvilised saavad näitust ka tellida tel 782 8750 (Võru Instituut) või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Rahvatarkust, ennustusi, mõistatusi lammastest ja villatöödest Võru keskraamatukogu võrgulehel