[text]
Täna on

t_ravimtaimedeents.gif04.02. kl 17 esitletakse Tartu ylikooli farmaatsia instituudis Nooruse 1 - 707 Maailma ravimtaimede entsüklopeediat. Esitlus-seminaril kõnelevad raamatu autor Ain Raal, toimetaja Ann Marvet, akadeemik Udo Margna ja Eesti Enstüklopeediakirjastuse peatoimetaja Hardo Aasmäe.

Maailma ravimtaimede entsüklopeedia on esimene eestikeelne algupärane ravimtaimede entsyklopeedia, mille autor on Tartu ylikooli farmakognoosia õppejõud dotsent Ain Raal, kes on varem yllitanud mitu ravimtaimedealast raamatut. Raamatu toimetas Eesti Looduse endine kogenud toimetaja, loodusuurija Ann Marvet.

Maailma ravimtaimede entsüklopeedias on kokku ligi 800 taimeartiklit. Igas artiklis käsitletud põhitaime nimetus on eesti, ladina, inglise ja vene keeles. Raamat on järjestatud ladinakeelsete taimenimetuste järgi (sisukord on eestikeelsete nimetuste järgi). Iga ravimtaime artikkel sisaldab taime teaduslikku iseloomustust, andmeid leviku ja kkasvatamisvõimaluste kohta, raviväega osa kirjeldust, keemilist koostist, ravimtaime toimet ja näidustusi nii teadusliku meditsiini kui ka rahvaravi seisukohast, vastunäidustusi ja ohtlikkust ning muid kasutusviise (nt toidutaimena, vyrtsina, kosmeetikatööstuses jm).

Samuti nimetatakse artikleis teisi samasse perekonda kuuluvaid meditsiinis kasutatavaid taimeliike. Artiklid on ilmestatud taimejoonistuste ning kuvadega kuivatatud ja värsketest droogidest ja kasvavatest ravimtaimedest. Kuivatatud droogide kuvad on tehtud Tartu ylikooli farmaatsia instituudi droogikogust. Teose lõpus on entsyklopeedias käsitletud taimede registrid eesti- ja ladinakeelsete nimetuste järgi.

Raamatut on võimalik tellida soodushinnaga 595 kr kuni 03.02. aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Tellitud raamatud saab kätte pool tundi enne esitluse algust. Teost on võimalik osta ka kohapeal.

Raamatut saab osta ka Eesti Entsüklopeediakirjastuse võrgupoest

Maailma ravimtaimede entsüklopeedia
1008 lk.,ill., kõva köide, 165x235 mm, ilmunud 2010 a.
Keel: eesti
Autor: Ain Raal
Kujundus: Angelika Schneider
Kirjastus: Eesti Entsüklopeediakirjastus
ISBN 978-9985-70-313-7