[text]
Täna on

Väinamere Uisu yhendus annab tiada, et laupa, kolmekymnendamal jaanuaril, oo Muhus yks kangemat sorti ettevõtmine. Selle päeva langetatse uisu kiilupuu ja pyhitsetse sisse. Päe oo valitud vanarahva kombe järge, siis oo kuu oma kasumise lõppus, kirjutas Oma Saares Irena Tarvis.

Omingu kellu yhestteistmest tudvustatse uisu rojekti Koguva Vanatoal. Tund aega iljem minnasse seltsis Vahtna vanauisusadama kanti, kus võetse kiilupuu maha ja laasitse ää. Metsas võib kaua aega minna.

Kellu neljaks oo laanitud kiilupuu ja ehituslatsi õnnistamine, nie kis tahtvad pisikste lastega tulla, nendel oo äkist param seks aaks ennasid Koguva aada. Poole viie paiku, kui päe looja läheb, syidatse märgutuli. Pärast seda peetse loengud uisu ajaloost ja kellu seitsmest akkab rall ja kontsert tervele perele. Untsakad ja Väikeste Lõõtspillide yhing mängvad, olla koa yllatajaid.

Oo võemalus soaaja õhtane söömakord ja sauna pakutse koa. Oma tulemisest palutse ette teavita, kas numbril 53 452 022 või aadressi piale See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. . Lõunane söömakord ja kontsert olla tasuta.
Tuleva teisibe oo kyinlapäe. See oo Muhus ikka oln viimane jõulupyha. Selle päeva minne talve syda lõhki. Pool loomatoitu pidada seks aaks alles olema. Ja siis oo ikka änamaste sula oln. Nõnna et sie suur kylm annab äkist järgi. Ja kyynlabe oo naestel ikka moeks oln kyinlapuna juua. Seevoasta oo puna joomine Koguva Väljal, kolmabe, kolmandamal kyinlakuu päeval kellu kahestteistmest.

Nõnna et, naesed, aage ennast sõnna kokku ja võtke näputyöö koa seltsi, sest kesse siis ilma istu soab, näputyöö piab ikka likki olema. Ennavanaste yteldi Muhus, et kui naesel või noorikul änam muud tiha põle, siis arutagu oma aluskuie pits alt lahti, pressigu ää ja aagu uieste tagasi, aga käed syles vagusi ep tohi istu mette.

Nõnna et olge ikka munuksed.


Oma Saar