[text]
Täna on

Sel nädalal näeb ETV2-e vahendusel Tartu Maailmafilmi filme - 15.-19. urbekuud algusega kell 21.25, kirjutas ERR.

Tartus sel aastal juba seitsmendat korda toimuval filmipeol näidatakse linateoseid inimestest, elmadest ning rännakutest. Pidu keskendub eluolufilmidele. Eesti Televisioon on aasta-aastalt näidanud filme iga eelmise peo paremikust ja tava jätkub ETV2-s. Filmide eel näeb sissejuhatavaid selgitusi.
 
Täna on eetris režissöör Tomas Hodani film "Kell pool neli". Film räägib Ukraina kolkakyla elanike raskest, kuid rikkalikust elust.
 
Teisipäeval näitab ETV2 Ada Ushpizi filmi "Kõrbepruudid". Filmis uuritakse, kuidas tulevad toime beduiini naised, kes peavad leppima sellega, et nende meestel on kaks naist.
 
Ylehomme saab näha Max Kerkhoffi filmi "Kuhu?". Euroopa uut põlvkonda analyysiv filmipilk tungib Berliini eeslinna teismeliste ellu, mille sisuks on peamiselt õlu, rämpstoit ja videomängud.
 
Neljapäeval on eetris film "Mu pere ja mina". Film räägib 13-aastasest poisist Thanassakisest, kes elab Kreekas, Ano Ravenia kylas oma vanavanemate juures, samal ajal kui ta vanemad elavad koos noorema vennaga Zyrichis, Šveitsis.
 
19. urbekuud näitab ETV2 Jane Gillooly filmi "Täna nopib kull yhe tibu". Maailmas, mida on asunud valitsema AIDS, on Svaasimaa ilu tunnistajaiks vaid vanemateta jäänud lapsed ning gogod, nende vanaemad, kelle õlul on vastutus kogu sealse maailma toimimise eest.

Kõiki filmid korduvad ETV2-s laupäeval, 20. urbekuud.
 
Tartu Maailmafilmi festival toimub 22.-28. urbekuud Eesti Rahva Muuseumis.

Allikas:
Eesti Rahvusringhääling