[text]
Täna on

Kolmapäeval, 14. mahlakuud toimub Tartus kaks pärimusmuusikasyndmust.

Kell 18.00-20.00 toimub Tartu Linnakodaniku Muuseumis Jaani tn 16 Regilaulutuba.

14.04. on kynnipäev. Selleks, et aasta oleks viljakas ja et põllutööriistad vastu peaksid, tuleks lauluga neile väge juurde anda.

"Kynnipäevaks pidid kõik põllutööriistad korras ja seatud olema, sellest päevast algasid põllutööd. Esimest kyndjat kasteti nagu karjastki. Hyvituseks anti märjale kyndjale keedetud mune ja seasaba. Levinud oli komme, et kynnipäeval tõsteti-katsuti kõik põllutööriistad läbi, et töö edeneks ja töötegija unine ei oleks. Taiad olid suunatud viljakuse saavutamisele: viidi koorem sõnnikut põllule, kynti esimene vagu." (http://www.folklore.ee/Berta/tahtpaev-kunnipaev.php)

Regilaulutoa eesmärgiks on tuua linnakodanikke rahvakunstiansambli Sinimaniseele liikmete juhendamisel lähemale meie esivanemate pärandile. Laulutuba annab soovijatele võimaluse laulda teistega kaasa või olla ise eeslauljaks.

Regilaulutuba toimub kord kuus ja on kõigile osavõtjatele tasuta!

Kolmapäeval, 14. mahlakuud kell 20 toimub Tartus Tiigi seltsimajas Tiigi tn 11 Tantsuklubi.

Seekord tulevad mängima viiuldajad Ristilt, Võrust, Tallinnast ja Tartust. Teiste hulgas astuvad yles viiuldajad Ann Kuut, Enrik Visla, Helena Kisand, Helin Pihlap, Indrek Kalda, Kadri Veski, Kersti Kamber, Lauli Utsar, Mariann Nirk, Milja Udras, Sanna Lutsoja ja Siiri Mägi. Loomulikult on oodatud Tiigi seltsimajja ka teised rahvamuusikud ning vahepeal kõlavad teised pillid.

Korraldajad paluvad võtta kylakosti teelauale ja vahetusjalanõud, et tantsida oleks mugavam.

Pilet maksab 25 krooni; osalemine on aga tasuta pillimängijatele, rahvarõivastes kylastajatele ja lastele.