[text]
Täna on

11. - 13. pärnakuud (11. - 13.06.) toimuvad Viljandimaal Sandra kylas, Karuskose talus põlise puutöö õppepäevad. Tutvustatakse tohutöid, ummiknõude, kyypide ja painutatud kerega vaka valmistamist. Samas saab tutvuda haabja valmistamisega.

Puupäevade raames uuritakse, kuidas valmistada toorest puust õõnestatud riistu nõnda, et need kuivamise käigus ei lõheneks, kuidas leida selleks sobilik ollus ning viimistlus.

Õpipajad toimuvad Viljandimaal: Sandra kylas, Karuskose talus, Raudna jõe kaldal (Soomaa rahvuspark). Juhendajateks on TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna õppejõud ja yliõpilased, Tallinna ylikooli õppejõud ning Eesti Haabjaseltsi liikmed.

Õhtuti saab kasutada suitsu- ja parvsauna ning viletsa ilma korral toimuvad vestlusringid ning seminar kaminaruumis. Proovida saab kanuu- ja haabjasõitu.

Osalemine õppepäevadel on tasuta, kuid telgi ja magamisvarustuse eest hoolitseda ja toidu eest maksta tuleb ise. Võimalusel tuleks kaasa võtta ka tööriided, kindad ja puutööriistad: peitlid, nuga, tahumiskirves (kynakirves) jm vajalik.

Osalemiseks saab end kirja panna ning lisateavet kysida: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., tel: + 372 50 41 943