[text]
Täna on

Valik tegemisi Eesti Vabaõhumuuseumis lehekuul.

10. lehekuud alustab tööd Nuki käsitöötalu, kus terve suve vältel, iga päev kl 10-18 saab näha ja õppida naiste käsitööd. 10.-16.05. nõelviltimine, 17.-23.05. pilutikand: põimpilu, lihtpilu, võrkpilu, 24.-30.05. muhu pätid. Suvekava on kirjas kodulehekyljel www.evm.ee


Kevadised talupäevad 12.-13. lehekuud. Teada saab, milliseid kevadtöid tegid vanad eestlased, mida sõid ja mida jõid, millest mõtlesid. Koolidel palutakse eelnevalt osalemisest teatada: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.; tel 654 9126.


Meistrikursused: 08.-09. lehekuud puitaedade koolitus, 15.-16. lehekuud prussehitus. Oodatud on kõik, kes huvitatud vanadest töövõtetest ja soovivad oõppida oskusi, mida tundsid meie vanaisad ja vanaemad. Muuseumi töökoolitused põlise ehitustaide vallas on olnud juba mitmeid aastaid väga menukad. Sel aastal pakutakse puit- ja kiviaedade, akende-uste, katuste, pruss- ja palkehituste koolitusi.

Lisateavet koolituste kalendris: www.evm.ee. Teave ja osalemiseks kirja panemine: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., tel 53 44 4769.

Näitused - Kolu kõrtsi talli all saab näha Heiki Pärdi kuvanäitust "Kes koputas su uksele", kus oma lugusid jutustavad päevinäinud aknad ja uksed. Sassi-Jaani talus on avatud Eesti maa-ehituse pysinäitus.

29. lehekuud alustab Köstriaseme talus kangakudumise koolitus. Kõikidel suvekuude nädalavahetustel kl 10 - 18 saab seal kangakudumist näha ja õppida.


Lehekuu viimasel nädalavahetusel algavad Rahvakunstiselts Leigarite suvised esinemised Sassi-Jaani talu õuel. Igal laupäeval ja pyhapäeval kl 11 saab yheskoos nautida ja õppida Eesti vanemaid ja uuemaid rahvatantse.


Loona õpperada saab läbida nii jalgsi kui ka jalgrattaga. Kui omal ratast kaasa võtta ei ole, siis muuseumist saab seda laenata.

Mõnusat kehakinnitust pakub Kolu kõrts.


Käsitöömeistrite loomingut, meeneid, raamatuid, plaate jpm saab osta muuseumi poest.

Suvehooajal on muuseum avatud iga päev kl 10-20. Piletihinnad: tavapilet 95 krooni, sooduspilet 25 krooni, perepilet 150 krooni. 18. lehekuud, rahvusvahelisel muuseumipäeval on sissepääs tasuta!