[text]
Täna on

t_karularaamat.gif30. mahlakuud esitleti Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas Karula kihelkonna vanema käsitöö raamatut ja mõtiskleti kihelkondade tähenduse ja osa yle tänapäeva inimese jaoks ning kihelkondade osast elmapärandi kogumisel ja kaitsmisel. Kõneldi, kuidas kihelkonnad on tekkinud ning pajatati lugusid Karula kihelkonna inimestest, kirjutas Roheline Värav.

Raamatu „Karula kihelkonna vanem käsitöö“ koostajatel mõlkus seda ette valmistades mõttes kaks eesmärki – et see raamat annaks ylevaate Karula vanemast käsitööst ning teisalt, et vaimustada tänaseid käsitöölisi. Raamatusse on koondatud kuvad, mis annavad läbilõike Karula kihelkonna käsitööst – riietest, vaipadest ja tekkidest, toidu- ja säilitusnõudest, ehetest ja tööriistadest. Osa neist pärinevad muuseumitest – Valga ja Eesti Rahva Muuseumi kogudest, osa kohalike inimeste käest.

Raamatut jagatakse Karula kihelkonnaga seotud koolidele, lasteaedadele, raamatukogudele, valdadele, yhingutele ning Karula kihelkonna käsitöölistele.

Raamatu andis välja MTY Karula hoiu yhing.


Roheline Värav