[text]
Täna on

Kaarli talumuuseum, Eesti Vabaõhumuuseum, Viljandi Kultuuriakadeemia ja Keskkonnaamet kutsuvad vanaaegse taluehituse koolitustele Lahemaa rahvuspargis Kaarli talumuuseumis Pedassaare kylas 14. - 15.08 kell 11-17

Kahepäevase koolituse raames jagatakse teadmisi ning harjutatakse palkmaja ehitamist vanaaegsete vahenditega: pea, käe, kirve ja käsisaega.
Valmistatakse järsk- ja puhasnurkasid ning vara. Koolitusele lisandub palkehituse tööpäev vahemikus 16. - 17.08.algusega kell 11, mille jooksul käsitletakse palkmaja taastamist ja valmistamist puudutavaid kysimusi.

Palkehituse koolitus on tasuta, teekõrvase eest tuleb maksta 150 krooni.

Vanaaegse katuse ehituse koolitus 21. - 22.08. kell 11-17

Koolituse eesmärk on tutvustada talumajades enamlevinud katuse osi. Katusetarindi ehitamisel ja katte paigaldamisel tuleb arvestada hoone ajaloolise ilme, kohaliku piirkonna materjalikasutuse ja ehitustavadega. Harjutatakse puitkatuse valmistamist.

Koolitusele lisandub katuse ehituse tööpäev vahemikus 23. - 24.08 algusega kell 11, mille jooksul valmistatakse sarikaid, paigaldatakse roove ja puidust kattematerjali ning antakse nõu.

Katuseehituse koolitus on tasuta, teekõrvase eest tuleb maksta 150 krooni

Koolitajad: Joosep Metslang, Eesti Vabaõhumuuseumi maa-arhitektuuri programmi teadur, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., tel. +372 51
61 463 ja Oskar Nõges, Lapoli Oy, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Koolitused päädivad kirjalike eksamitega neile, kes soovivad saada Eesti Vabaõhumuuseumi ja Tartu ylikooli Viljandi Kultuuriakadeemia
täiendkoolituse tunnistusi.

Osalemiseks tuleb end eelnevalt kirja panna, samas saab lisateavet: Ave Paulus, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., tel. 5332 7893, 5332 7893, www.lahemaa.ee ja www.evm.ee uudisterubriik.

Osalemiseks kirja pnemine lõpeb nädal enne koolitust.