[text]
Täna on

Komis tegutsev soome-ugri rahvaste teabekeskus kavatseb jõulukuuks valida seitse soome-ugri maailmaimet ning loodab ettevõtmisse haarata kõiki Ungarist kuni Siberini elavaid hõimurahvaid ning tuua hääletama miljon inimest, vahendas ERR.

Komidele on võistluse korraldamisel vaieldamatult eeskujuks kahe aasta eest Venemaal toimunud imede valimine, mille käigus pärjati ime aunimega ka Komimaal Petðoro-Ilõtðski loonakaitsealal Man-Pupu-Njori mäel asuvad tohutud, 30 – 42 meetri kõrgused murenenud kaljud.

Soome-ugri teabekeskuse projektijuht Maria Sakajeva loodab, et maailmaimede valimine paneb soomeugrilased loovalt tegutsema ja oma väärtuste yle mõtlema.

"Praeguseks oleme välja saatnud sadu elektronkirju soome-ugri poliitikutele, ajakirjanikele ja avaliku elu tegelastele. Rääkimata soome-ugri liikumist edendavatest mittetulundusyhingutest ja ajakirjandusväljaannetest," ytles Sakajeva.

Eestis hõimutööd koordineeriva Fenno-Ugria asutuse aseesimees Tõnu Seilenthali arvates toob ettevõtmise mänguline vorm soomeugrilastele kindlasti palju tähelepanu ja aitab ka väikerahvastel endil oma väärtusi enam väärtustada.

Pikemalt kirjutab Eesti Päevaleht