[text]
Täna on

Võrokeelset Uma Lehte on välja antud kymme aastat ning selle ajaga on väljaanne aidanud kaasa keeleõppele, aga ka võrolaste elma ja tavade levikule nii Võrumaal kui ka väljaspool, kirjutas ERRis Ragnar Kond.

Uma Lehe 10.synnipäeva puhul lauldi Võru Instituudi ruumes võrokeelseid laule, Vana Võrumaa söögimeistrid olid katnud pidulaua. Pidutseda on ka põhjust, sest Uma Lehe menu teeb paljudele väljaannetele ära - Saar Polli andmeil loeb Uma Lehte 32 000 inimest, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"See leht on kymne aastaga rahvale väga lähedale läinud. Algul oli probleem, et kõik ei saanud lugemisega hakkama. Järjest vähem kuuleme juttu, et lugeda on raske," rääkis kolumnist Olavi Ruitlane.

Võru keele õpe ja levik on peamine, mida Uma Leht kymne aastaga head teinud. Aga mitte ainult.

"Pyyame olla võimalikult rohkem maalähedased. Välja tuua seda, mis on just võrokesele omane. Kõneldakse ju, et võrokesed on yhelt poolt lahkemad inimesed ja teiselt poolt on nad sellised, kes kõnelevad kõik sydame pealt ära," sõnas Uma Lehe peatoimetaja ylle Harju.

Uma Lehte annab välja Võro selts VKKF, Väljaandmist toetavad kultuurkapital ning Lõuna-Eesti keele ja kultuuri programm.


ERR