[text]
Täna on

Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts kutsub kõiki 7-12 aastasi lapsi osa saama koolivaheaja pärimuspäevadest, mis leiavad aset 23. - 27. põimukuud kell 10 - 12 Eesti Rahva Muuseumi näitustemajas (Kuperjanovi 9, Tartu).

Õpitakse tundma erinevaid eesti rahvapille sh mängitakse väikekannelt, mängitakse laulumänge ja tehakse rahvalikku käsitööd. Laagri kava on seotud eesti rahvakultuuri tutvustava ERMi pysinäitusega. Juhendajateks on Eva Väljaots (väikekannel, rahvalaulud ja -mängud) ja Raili Hollo (käsitöö).

Osavõtumaks on 125 krooni nädala eest.

Osalemiseks tuleb end kirja panna sel aadressil: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. (Palutakse edastada lisaks lapse nimele ka vanema nimi ja telefon ning võimalusel ka lapse isikukood)

Kavas:

1. Päev: Igal linnul oma laul!
Igayks meist oskab midagi hästi teha. Kui me oma andeid teistega jagame, neile oma oskusi õpetame, siis kasvab ka meie osavus. Õpetades õpime kõige paremini.

2. Päev: Igal yhel oma pill!
Me saame ise oma ja teiste inimeste ellu rõõmu tuua, kui jagame nendega seda kaunist, mida oskame luua. Muusikast tundsid juba meie vanaemad ja vanaisad lastena suurt rõõmu. Igayks meist võib kergelt õppida ja rõõmuga teha meie oma rahva muusikat.

3. Päev: Igal päeval oma töö!
Me kõik oskame meisterdada palju toredaid asju. Tööd tehes me märkame, et igayks teeb asju just talle sobiva kiirusega ja omamoodi. Oleks ju igav, kui kõik oleksid täpselt yhte nägu ja oskasid mõtelda ja tegutseda ainult yhte moodi. Inimeste ja nende tööde erinevused teevadki meie elu rikkaks ja huvitavaks.

4. päev: Igal puul oma juur!
Kõik me oleme pärit oma perest. Meil on palju toredaid ja andekaid esivanemaid. Mida sellist head ja toredat oleme me neilt õppinud, mida mujal, näiteks koolis või ringides ei õpetata?

5. Päev: Töö kiidab tegijat!
Hästi tehtud tööd, selgeks õpitud laulu või pillilugu on rõõm teistega jagada. Jagatav asi ei pea olema keeruline ja raske. Kõige rohkem rõõmu teevad just lihtsad ja loomulikud sydamest tulevad asjad. Ja jagatud rõõm kasvab aina suuremaks!


Allikas: Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts