[text]
Täna on

t_farmakognoosia.gifTartu Ülikooli kirjastuses ilmus äsja õpik ravimtaimeteadusest ehk farmakognoosiast.

Õpiku koostaja Ain Raal kirjutab raamatu tutvustuses:

„Kuigi sõna „farmakognoosia“ võib tunduda esmapilgul isegi eemalepeletav, sobib õpik enese harimiseks kõikidele ravimtaime- ja loodusravihuvilistele. Farmakognoosia on teadus, mis tegeleb ravimtaimede ja teiste looduslike ravimiallikatega.

Lisaks taimsete toimeaineryhmade yldiseloomustusele on õpikus käsitlus Eesti ja kogu maailma tähtsamatest ravimtaimedest, samuti mõningatest ravimite loomsetest allikatest.
Olulisemate ravimtaimede puhul leiavad käsitlemist nende botaaniline iseloomustus, levik, droog, keemiline koostis, kasutamine, hoiatused, asendajad ning kasutamine väljaspool meditsiini.”

Kõvakaanelise raamatu maht on 480 lk, suurus 175 x 245 mm. Õpik on värvitrykis, sisaldades hulgaliselt valemeid, vanaaegseid taimejoonistusi ning autori poolt tehtud kuvasid.

Õpiku koostaja Ain Raal on Tartu ylikooli farmaatsia instituudi õppejõuna ravimtaimede uurimisega tegelenud ligi 30 aastat. Filosoofiadoktor (Ph.D.) A. Raal on trykis avaldanud yle 430 nimetuse, sealhulgas 15 raamatut ja ligi 300 teaduslikku kirjutist.

Vaata õpiku sisukorda ja esimesi peatykke