[text]
Täna on

Porikuu teisel nädalavahetusel (09. – 10.10.) toimub Värskas ettekandekoosolek „Seto saaja” ehk Seto pulmad.

Ettekandekoosolekul võetakse vaatluse alla seto lauluelm ja pulmakombestik. Kõneldakse 19. sajandi pulmatavadest kuni selle suve seto pulmadeni, arutatakse ja pyytakse leida kokkulepe kaasajal vana- ja uutmoodi pulmapidamiseks. Arutatakse ka selle yle, mis on pulm, milleks seda ja kas yldse on vaja jne.
Kõigi nende juttude ja kysimuste taustaks näidatakse palju kuvasid ja filmilõike nii vanematest kui ka viimastest pulmadest. Loomulikult lauldakse põliseid pulmalaule ja tantsitakse ning kõigil soovijatel on võimalik ka ise peaaegu kõiges osaleda.
Syndmuse korraldavad Värska Kultuurimaja ja Seto Kolledþi Yhing.

Et sellest osa saada, siis tuleb ennast kirja panna hiljemalt sygiskuu 15. päevaks ja ettekandjad peaksid oma teesid esitama sygiskuu 20. päevaks.

Korraldajate poolt on kokkutulnutele kohvilauad. Söögikordade ja öömaja eest tuleb tasuda ise. Söögikordadega aitab korraldustoimkond, öömaja tuleks osalejail ise leida.

Kirjapandnutele saadetakse rohkem teavet toimuva kohta.

Nime saab kirja panna ja kysimusi kysida Helen Alumäelt
5294033, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.