[text]
Täna on

Eesti Rahvaluule Arhiiv kutsub osalema regilaulu käsitleval teaduslikul koosolekul "Sa laulad siinnä, ma laulan siellä", mis toimub 24. - 25.11. Tartus, Eesti Kirjandusmuuseumis.

Pealkirjavärsi vastuolu lahendatakse lauludes tavaliselt kirve ja noa abil, ettekannetes on esinejatel võimalus omad lahendused välja pakkuda. Tähelepanu keskmes võiks olla siis lauljate ja lauluelmade omavaheline kaugus või lähedus - ajas, ruumis või mõnes muus mõõtmes.
 
Kuivõrd regilaulu käsitlevate teaduskoosolekute ylesandeks on pakkuda väljundi võimalust ja arupidamisvõimalust kõigile regilaulu-uurijatele, siis on oodatud ka kõik muud ettekanded, mis käsitlevad regilaulu ja sellega lähedalt seotud valdkondi. Oodatud on ettekanded ka naabermaade vanemast laulutavast.

Syndmuse põhiliseks töökeeleks on eesti keel, lisaks sellele on oodatud ettekanded ka inglise, soome, ja vene keeles. Ettekande pikkus on 20 minutit. Koos teatega oma osavõtust palume saata ka ettekande teema, seda porikuu esimeseks päevaks (01.10.). Teesid palutakse saata hiljemalt 11. kooljakuud (11.11.).

Teemad ja teesid saata aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., samas on teretulnud ka muud asjakohased teated, ettepanekud ja kysimused.

Allikas: http://www.folklore.ee/