[text]
Täna on

Paide SRIK koostöös Eesti Vabaõhumuuseumiga korraldab 2. - 3. porikuud Koeru vallas tvanaaegse puitehituse koolituse „Palkehitus“.

Osalema oodatakse ajalooliste ja traditsiooniliste ehitusoskuste huvilisi. Kasuks on eelnev palgitöö kogemus, nt puude raiumine.

Ryhma mahub kuni 12 inimest.

Koolitus: 2 päeva, 3 h loenguid ja 6 h töö juhendamist. Koolitus päädib kirjaliku eksamiga.

Toimumiskoht: Mäe-Laari talu, Tudre kyla, Koeru vald

Koolituse eesmärk on tutvustada meie maa-ehituse yldlevinud palkehitustava. Kahepäevase koolituse raames harjutatakse palkmaja valmistamist vanade vahenditega: silma, käe, kirve, käsisae ja peitliga. Kooritakse palke, valmistatakse järsk- ja puhasnurkasid ning vara.

Koolitaja: Joosep Metslang, Eesti Vabaõhumuuseumi maa-arhitektuuri programmi teadur.

Koolitusel osalemiseks võtke kaasa:

Oma tööriistad: tollipulk, pliiats, väike lood, raiumiskirves (1,5-1,8 kg), 25 mm peitel, puuhaamer, käsisaag. Võimalusel vararaud.

Soovituslikud isikukaitsevahendid: kaitsejalatsid, põlvekaitsed, töörõivad, töökindad.

Kysimuste puhul andke kindlasti teada See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või tel. +372 51 61 463.

Kursuse hind: 250 krooni (lõunasöök lisatasu eest kohapeal või võta kaasa oma piknikukorv).

Osalemiseks tuleb end kirja panna hiljemalt 26. sygiskuud: Paide SRIK tel 5 81 81 261 või e-mail: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..