[text]
Täna on

t_Tammenumm.gifSelle nädala lõpuni saab Maavalla hiite kuvavõistlusele fotosid saata. Võistluse juhendi ning seni saadetud toredate kuvadega saab tutvuda siin.

Vaadake yle enda varem tehtud pyhapaikade kuvad või seadke nädalavahetusel sammud värvikirevasse loonasse. Ilm peaks seda igati soosima.

Maavalla tuntumad pyhapaigad on Panga pank, Kaali järv, Pyhajärv, Suur- ja Väike Taevaskoda, Kuremäe Hiiemägi, Ebavere mägi, Palukyla hiiemägi, Mihkli hiietammik, Lehmja tammik ... Ajaloolisi looduslikke pyhapaiku võib aga leida igast kihelkonnast.

Kuigi muinsuskaitse alla on võetud vähem kui viiendik teada olevatest pyhapaikadest ja needki on korralikult uurimata, tasub siiski ka Muinsuskaitseameti lehele vaadata

Kui valida sellel lehel paremas veerus maakond, soovi korral vald ning kindlasti arheoloogiamälestised, leiab muude mälestiste hulgas ka yksikuid pyhapaiku. Iga mälestise lehelt avaneb ka täpset asukohta näitav kaardilink.

Pyhapaika pildistama minnes tuleb meeles pidada, et see on pyha paik, mille rahu ei või häirida ning kus asuvaid ande ei või puutuda. Tutvu heade hiietavadega

Selle nädala lõpuni ootab Maavalla koda teie ettepanekuid, keda kuulutada tänavu Hiie sõbraks. Lähem teave


Kuva: Hiiekuld Koumard hiies. Heiki Maiberg