[text]
Täna on

t_Lavi_allikas.gif31.10. lõppenud Maavalla hiite kuvavõistlus pakkus mitmeid toredaid leide.

Kuvavõistluse hindamiskogu vaatas võistlustööd läbi ja määras võitjad 02.11. toimunud koosolekul. Võitjad tehakse avalikult teatavaks 20.11. Tartus toimuval hiie väe tunnustamissyndmusel.

Kuigi tänavune hiite kuvavõistlus tõi mõnevõrra vähem kaastöid kui varasematel aastatel, on selle tase tõusnud ning pakkus mitmeid toredaid yllatusi. Näiteks on tänavu hästi esindatud ristipuud ning mitmed autorid on varustanud oma tööd väga teaberikaste selgitustega.

Maavalla koja juhatuse liikme Tiit Kaasiku sõnul aitab võistlus jäädvustada pyhapaikade kui olulise elma- ja looduspärandi tänast olukorda. "Eriti oluline on, et võistlustööd näitavad, kuidas pyhapaikadega seotud iidne pärand elab praegu edasi meie tegemistes, rikastab meie vaimset elma ja maastikke" ytles Kaasik.

Maavalla hiite kuvavõistluse hindamiskogusse kuuluvad loodusfotograaf Arne Ader, Maalehe ajakirjanik Sulev Oll, taidur Epp Margna ning Tartu kõrgema kunstikooli fotograafia õppejõud Toomas Kalve.

Sajakonnal kuval on 20 autorit jäädvustatud 43 erinevat pyhapaika 12 maakonnast ning 31 omavalitsusest.

Võitjad tehakse avalikult teatavaks 20.11. algusega kl 13 Tartus Eesti kirjandusmuuseumi saalis Vanemuise tn 42 toimuval Hiie väe tunnustamissyndmusel.

Võistlusele saadetud kuvadega ja neile lisatud selgitusega saab tutvuda Maavalla koja Kuvakonnas.


Kuva: Lavi pyha allikas, yle-eelmise aasta võistlustöö. Helen Talli